A Népfőiskola a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány által 2016 - ban megnyitott, jelenleg már sikeresen működő Halász kastély kulturális központra épül, de szükséges a folyamatban levő beruházások befejezése, újabb, szomszédos ingatlanok megvásárlása és fejlesztése. Ez a munka már megkezdődött, az ingatlanok egy részét megvásárolta a Népfőiskola, a látványtervek elkészültek, a második ütem előkészítése intenzíven zajlik. A Népfőiskola minden új épületének avatásához egy-egy konferencia, alkotótábor beindítása kötődik majd.

A Népfőiskola tevékenységi köre a kulturális közösségszervezés számos területére terjed ki. Ezek közé tartoznak az előadóművészetek is. A Népfőiskola az előadóművészetek terén széleskörű támogatói program létrehozásán, az előadóművészek számára bemutatkozási, fellépési lehetőségek biztosításán dolgozik. A tervek között szerepel, egy olyan előadóművészeti központ létrehozása Budapesten, amely nem csupán a Művészeti Népfőiskolához köthető produkciók befogadására, hanem a népfőiskolai hálózat fővárosi bemutatkozására, valamint a Hungarikum program rendezvényeinek lebonyolítására is alkalmas. Kultúrpolitikai szempontból különösen fontos, hogy a hálózatnak legyen budapesti belvárosi lába, meghatározó kisugárzású bázisa is.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) koordinálásával zajló „Országos Bringapark Program – 2021” keretében elnyert támogatással, kerékpáros pumpapálya épült az újjászülető gyerektábor területén, Velencén. A „pumptrack” a kerékpározásnak egy fiatal szakága, amelyben nem a tekerésé, hanem a kerékpáros pumpáló mozgásáé a főszerep.

Jelenleg talán a legfontosabb értékmentő feladatunk a Velencén – már sajnos alig – álló Meszleny-kastély megmentése, és benne korszerű, a nagyközönség számára elérhető, izgalmas élményeket nyújtó látogatóközpont kialakítása.

Népfőiskolánk a régi VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház épületének felújítását kezdte meg, melyet a Székesfehérvári Balettszínház részére épít újjá. A Balettszínház számára ez óriási segítség, hiszen a társulat eddig nem rendelkezett saját helyszínnel. A központban irodákat és próbatermeket alakítunk ki a jövőben.