Halász Gedeon Eseményközpont, 2022. május 11.
(2475 Kápolnásnyék, Kazinczy u. 22-30.)

A Magyar gulág címet viselő programsorozat célja, hogy tisztelegjünk az áldozatok emléke előtt, összesítsük az eddigi kutatásokat, megszólaltassuk azokat, akik átélték az internálás, internálásszerű kitelepítés és a kitelepítés megpróbáltatásit, és olyan tájékoztató anyagokat készíthessünk, amelyek segítségével a fiatal generációk is megismerhetik, megértheti ezt a korszakot. A programsorozat a koronavírus-járvány miatt csak részben valósulhatott meg, ezért 2021-ben, sőt, 2022 első felében is tovább folytatódik.

 

  • Kiállításmegnyitó (Rodics Eszter, a Halász-kastély igazgatója és Dr. Bank Barbara, a kiállítás szakmai vezetője, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja mondana nyitóbeszédet. A képgazdag, informatív Magyar gulág utazó kiállítás a nyitótablóval együtt 12 tablóból áll.)

 

  • Történészek kb. 25 perces kerekasztal-beszélgetése a témáról.

 

  • A Versszínház előadása. (Faludy György Versszínház, Turek Miklós előadása)

 

A programon való részvétel ingyenes.

Középiskolás, esetleg 8. osztályos osztályok regisztrációját várjuk május 7-ig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött elektronikus levélben.