Közel 170 diák vett részt március 7-én a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola „A Nemzet Kincsei” címmel rendezett műhelynapján.

A Halász Gedeon Eseményközpont, valamint a Halász-kastély parkja adott otthont a játékos vetélkedőkkel tűzdelt kincskeresőnek, ahol szoborportrék formájában a nemzet nagyjaival, a magyar rovásírással és a Szent Korona másolatával is találkozhattak a gyermekek. Arról, hogy mitől is magyar a magyar ember Baják László történész beszélt a fiataloknak, de az előadás során a nemzeti tudatról, jelképekről, és azok történetéről is hallhattak a diákok a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársától – írja a feol.hu. Rodics Eszter, a Népfőiskola elnöke kiemelte: meggyőződése, hogy e műhelynapok legfontosabb eleme - és egyben a Népfőiskola alapfeladata is - az iskolán kívüli képzés élménypedagógiai lehetősége. Egy-egy műhelynap végén azonban nem csak élményekkel, de nagyobb tudással is gazdagabbak lesznek a diákok.
Baják László előadása a Petőfi Program keretén belül, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósult meg.

Forrás: feol.hu