Összesen 24 fiatal, lelkes diák vett részt múlt hét csütörtökön a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ „Tanulj cirkuszt!” elnevezésű utazó, készségfejlesztő cirkuszpedagógiai programján a velencei Zöldliget Általános Iskolában.

A Népfőiskolánk által szervezett foglalkozás lehetőséget nyújt a gyermekek számára, hogy megismerjék és kipróbálják a cirkuszi alaptechnikákat, mozgásformákat (pl. zsonglőrködés, egyensúlyozás, gúlaállás stb.), amelyek nagymértékben erősítik a kognitív képességeiket, koncentrációjukat és mozgáskoordinációjukat.

Első alkalommal Hornyák István cirkuszi készségfejlesztő és Dézsi Szilárd drámapedagógus jóvoltából, a 6. osztályos tanulók megismerkedhettek az artistaművészet kellékeivel, a zsonglőrködés alapjaival és a különböző zsonglőrmutatványokkal. Ma délelőtt a gyermekek további cirkuszművészeti eszközöket próbálhatnak ki – az egyensúlyérzékelés és az ügyesség fejlesztése érdekében.

A több alkalmas cirkuszpedagógiai foglalkozás a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola szervezésében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ együttműködésében valósul meg.