Juhász Anna irodalmár és meghívott vendégei arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a hang és a szó, és miként ihletik meg a klasszikus irodalmi életművek jelen korunk történéseit és a kortárs alkotókat.

 

A Sanctum zenés esten a művészet olyan "megrendítő" pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is. Ezúttal irodalmi-zenés felfedezésre indulunk két neves, kortárs alkotóval, akik életművében az irodalom, a történelem, a zene a főszereplő.

A SANCTUM kifejezés jelentése: saját szoba, vagy szentély. Ezt az intim közeget idézi meg az előadás, hogy bemutassa az alkotás folyamatának átszellemült állapotát, meghittségét, emelkedettségét, egy élet történéseit és az est során közös produkciókra is sor kerüljön.

A program vendégei:

-JUHÁSZ ANNA PRIMA-DÍJAS IRODALMÁR, KULTURÁLIS MANAGER, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai munkatársa, irodalmi sorozatok vezetője, filmek kreatív producere.

-FÁBIÁN JANKA író, történész (Mezei Johanna) Vácott született, Őrbottyánban nőtt fel, de gyermekként sok időt töltött Kisnémediben is, ahol az egyik nagymamája született. A Miskolci Egyetem angol–történelem szakán végzett, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem francia szakán szerzett oklevelet. Az írás mellett angol–francia nyelvtanárként munkálkodott. Ma hazánk egyik legnépszerűbb írója, aki fókuszát regényeiben történelmi szereplőkre, korokra, eseményekre helyezi. Kezdetben saját maga és családja finanszírozta a könyvei megjelenését. Írói álnevét egyik nagymamája iránti tiszteletből vette fel, akit Fábián Johannának (Jankának) hívtak. A történelmi regények írásához a régészet iránti korai érdeklődése és Gárdonyi Géza művei iránti szeretete adott inspirációt. Olyan könyvek szerzője, mint az Emma-trilógia, A német lány, a Lotti öröksége, a Julie Könyvkuckója vagy az Anna-bál szerelmesei.

-CSEMER BOGLÁRKA ’BOGGIE’ Fonogram-díjas énekes már kisgyermekként is az éneklés és a zene rabja lett, először a népzenével ismerkedett, és versenyeken mutatkozott be, majd idővel, tanulmányai során belekóstolt a klasszikus zongorázás és klasszikus éneklés műfajába is. Járt a Fasang Árpád Zeneiskolába, majd az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Jazz Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója volt. 2007-ben kezdett el tanulni a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakán, és ezzel párhuzamosan az Eszterházy Károly Főiskola francia–romanisztika szakirányán is.

Francia tanulmányai és a francia kultúra hatása erősen érződik munkásságán, jazz-stílusa összeolvadt a sanzonok és a French variety világával.

2009 márciusában megalapította quartetjét Csemer Boglárka Quartetet. 2013-ban jelent meg Boggie első önálló lemeze, év végén jelent meg Parfüm című videoklipje, ami több, mint 30 milliós nézettséggel büszkélkedik. 2015-ben Magyarországot képviselte a bécsi 60. Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyár: 2000 Ft

Jegyvásárlás csak a helyszínen

A jegyek előregisztrációját az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címet fogadjuk.

A regisztrált jegyet megvásárlására a rendezvény előtt lesz lehetőség helyszínen.

Elővételes jegyek vásárlására nincs lehetőség.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.