Október 19-től egy héten át a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola csákvári képzési központjában lesz látható a népfőiskola Gárdonyi 100 emlékév alkalmából összeállított utazó-kiállítása.

A kiállítás már az ország több pontján járt, leginkább a Velencei-tó környékén, de bemutatkozott Egerben és a határon túl is.

Az Ezerarcú Gárdonyi című rollup-kiállítás színesen mutatja be, milyen sokrétű alkotó volt Gárdonyi Géza, így a látogatók megismerhetik ifjú kori éveit, tanítói és írói létét, egri kötődését, olvashatnak a költő Gárdonyiról, népszerű verseiről, titkosírásáról, híres történelmi regényeiről és azok utóéletéről, és még számos, színes érdekességről.

A vándorkiállítást a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke a közel 100 fős, fiatal közönségnek szóló interaktív előadással nyitotta meg, amelyben mindenkit olvasásra bíztatott, kedvet csinálva különösen Gárdonyi olvasásához. Rodics Eszter hangsúlyozta: a tárlat azzal a céllal készült, hogy minél többen megismerjék a Velencei-tó térségének nagyszerű irodalmi alkotóját, aki az egyik legsokoldalúbb és legkülönlegesebb szereplője volt a magyar irodalomtörténetnek.