Magyar Arany érdemkereszt kitüntetést kapott Rodics Eszter, a kápolnásnyéki Halász-kastély és a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola igazgatónője.

Magyarország köztársasági elnöke Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott Rodics Eszter kulturális menedzsernek, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola kuratóriumi elnökének, a kápolnásnyéki Halász-kastély igazgatójának. Rodics Eszter augusztus 19-én, szombaton, a Vigadóban tartott ünnepségen vette át az elismerést Vitályos Esztertől, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszter-helyettesétől. Az igazgatónő egy találó József Attila-idézettel köszönte meg az elismerést: „.Én dolgozni akarok. Elegendő/ harc, hogy a multat be kell vallani./A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,/ egymást ölelik lágy hullámai./ A harcot, amelyet őseink vivtak,/ békévé oldja az emlékezés/ s rendezni végre közös dolgainkat,/ ez a mi munkánk; és nem is kevés."

feol.hu

Mindennapjai a Velencei-tó körül forognak, ahol országos szintű kultúrát teremtett Rodics Eszter. A sors mindig összehozta a megfelelő társakkal, akikkel mert nagyon álmodni, s akikkel mindezek mára megvalósulhattak. A Halász-kastély, a Halász Gedeon Eseményközpont, a Vörösmarty Emlékház, a Csajághy Laura Szabadtéri Színpad, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola, a Liszt Művészház és hamarosan a velencei Meszleny-kastély is bekerült abba a kulturális erőtérbe, amely a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány égisze alatt, Eszter hathatós közreműködésével hiánypótló lehetőségeket hozott a térségbe, a régióba.

feol.hu